Kako se točno anksioznost utjecati na vaše zdravlje i wellness?

Kako se točno anksioznost utjecati na vaše zdravlje i wellnessKako se točno anksioznost utjecati na vaše zdravlje i wellness? Naći ovdje. Stres pojavljuje kao povratne veze sa vanjskim pritisak (posao, društvene, itd.) ili unutrašnje, da pregledam povratne informacije sposobnost pojedinca. Ipak, kad ovo je previše ili inače kontrolisano, može da izazove raznim fizički i također emocionalne poremećaja. Ovo su jednog od najvećih i obično, i među njima su narav, anxiousness i depresije. Kako misliš stvoriti stres i anksioznost? To je skoro nemoguće da živim bez stresa, kao, u malim doziranje, je da mogu biti vozač našim postignućima. Njen veliki opcija je da nas obavestite da okolnosti hitno ili opasnosti, još kada se aktivira to često stvara štetu i također umor u naše tijelo.

Pa, kako će to uticati na moje zdravlje? Kada ne možeš kontrolirati stres i anksioznost, ili ne nalazi se nacin da ga nosiš, ovo postaje problem, koji će početi da se pokaže jasni pokazatelji … da se kao anxiousness kao nestrpljenje. Ovo je prvi korak biti u mogućnosti da otkrije stresa u pojedinca. Nakon toga, počet će biti prikazan na fizičkom: zabrinut smijati, glavobolju i također bol u leđima, totalno suva usta, stalna želja da se urinira, itd.

Spavam problem je još jedan problem koji mogu biti rodila nakon život pun nevolja kao i anksioznost

U ovom trenutku, možemo utvrditi da nervoza je ustvari nije svladao po osobi. Spavam problem je još jedan problem koji mogu biti rodila nakon život pun nevolja kao i anksioznost. Čak i neki uslovi se mogu održati, a ne od odbranu tijelo je iscrpljen, jer će kompromis. Najviše tipična su: visoki krvni pritisak, koji je značajan bolesti da uspostavlja bez ocitog razloga, ali to je veoma povezana sa pitanjima iz dana u dan. Težini je još jedno pitanje koje može biti stvoren zbog stresa i anksioznost na osobu, predmet za anxiousness to je proizvedeno.

Spavam problem je još jedan problem koji mogu biti rodila nakon život pun nevolja kao i anksioznost

Ovo može rezultirati extra velike bolesti, poput raka, koji često ima tendenciju da imaju veće neželjenih efekata u pojedinci sa gojaznosti. Pored toga, srčana udara, akne, rano starenja, gubitak kose, da spomenem samo nekoliko, samo su neke od zdravstvene probleme koje su također izazvao stres i anksioznost. Premda, povremeno, to je neizbežno da se otkrije kako da osvoji teško minuta, to je neophodno da biti sposoban da ih kao ih prebacim. Preporuke “Nema lijekova za liječenje šta nije lijek za joy,” rekao je Gabriel García Márquez. Ohrabrujemo te da ponudi u svoje vreme da uradiš ono što ti se sviđa, a također i otkrila snage da vam je potrebno.

Drugih zdravih i uravnotežen znači da se borim tenzije su, šta je tenzije?

Opcija od velike pomoći milionima ljudi je da radim vežbe. Možeš početi tako što to radiš za 15 i također 45 minuta, sa snagu da se zauzme za između 30% i 60% od optimalne da svi živi. Predlažem da šetamo, vožnja bicikla ili skakao preko izazove. Drugih zdravih i uravnotežen znači da se borim tenzije su: vježbe joge, na putovanje ili rutinu slomi se, obrati pažnju na smiruje muziku, dobiti prikladno količina sna, i na zdravoj dijeti. I ne da se sjećam da se smeje.

Drugih zdravih i uravnotežen znači da se borim tenzije su, šta je tenzije?

Kikotanje značajno smanjuje diplomu od hormona koji razvijaju napetosti, kao što kortizol, kao i povećava diplomu od hormona koji poboljša wellness, kao što endorfine, i ćelije proizvodi antitela. Ako morate da znate mnogo više o tome kako da vodim mnogo zdraviji način života, pozivam vas da skinemo našu objavljivanje Prevenvida 6 Šta je tenzije? U cjelini, nervoza govori pritisak ili stres. Život mi stalno podvrgnut pritisak. U ljudima, napetost može biti fizički (poput bolesti), emocionalne (kao što je osjećaj nesreća za smrt voljene osobe), ili psihološki (kao što je anksioznost).

Kapacitet da se nose sa stresom zavisi od jedne osobe na drugu

Nasljedno aspekte i događaje iz djetinjstva (kao zlostavljanju ili zaboravi), i prije rođenja, mogu utjecati na znaci da si se pobrinuti za stresnim situacijama, i zaradio si paniku. Nju zaljubljen, pušenje, alkohola i takođe ne radi … koji se obično odgovora na stres i anksioznost … možete povećati negativni stresa i anksioznost. Što je anksioznost odgovor? Kapacitet da se nose sa stresom zavisi od jedne osobe na drugu.

Kapacitet da se nose sa stresom zavisi od jedne osobe na drugu

Način na koji si pogledom na situaciju i general fizički wellness su oboje primarni varijabli da shvatimo kako su mosting vjerovatno će reagirati na zahtijeva događaj ili stres i anksioznost česte. Alostasis je procedura kroz koje telo reaguje na stres, ili ozbiljne (kratkoročne) ili uporan (dugo traje). Odgovor je prepoznao da ozbiljan stres i anksioznost je “bitka ili putovanje” javlja se kad je smatrao opasnost.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *